perjantai 2. toukokuuta 2008

Kotikulmilla, Lähetyksessä


Kahlattuani läpi satoja asuntoilmoituksia ja käytyäni katsomassa monta kämppää (katso aikaisempi postaukseni kämpän etsimisen haasteista), löysin kivan asunnon yhdelta San Franciscon trendikkäimmältä alueelta, Missionista, suomeksi Lähetyksestä.

Alue on nimetty espanjalaisten lahetyssaarnaajien mukaan. He tulivat San Franciscoon 1700-luvun lopulla, jolloin Ohlone-intiaanit viela asuttivat aluetta, kuten olivat tehneet 2000 vuotta. Espanjalaiset perustivat seurakunnan ja rakensivat kirkon, ja intiaanit pakenivat. Meksikolaiset perustivat alueelle rancheja, ja edelleen Mission on latinovaikutteinen puolet asukkaista on latinalaista alkuperää.

Kivoja kahviloita, hyvää ruokaa, jooga- ja pilatesstudioita (miehille alastonjoogaa), salsapaikkoja, rokkia, katukirppareita, klubeja, seinamaalauksia, puistoja, vähän kuin Helsingin Kallion ja Punavuoren risteytys - voiko kotikulmilta enempaa toivoa?

Ja mikä parasta, kämppikselläni on ihana koira (ylhaalla kuvassa kamppikseni Janet ja Tommy) Ja kun ulkoiluttaa suloista koiraa, kaikki haluavat jutella kanssani. Loistava keino tutustua uusiin ihmisiin ja saada selville, mista kaupungissa puhutaan.

Mission ei tosin ole kaupungin turvallisimpia asuinalueita. Jo Alfred Hitchcock ymmarsi Missionin jannittavyyden; jannityselokuva Vertigo on kuvattu Missionissa.

Yksi pieni miinus asunnossa on: Edellinen asukas vei sänkynsä mennessään. Siksi etsin parhaillaan sänkyä - Craigslistiltä tietenkin.

Ei kommentteja: